2009. június 30., kedd

Halivud.hu - a magyar amatőrfilmesek portálja

Ha már nemzetközi szintű rövidfilmesekről írtam, akkor itt az ideje a magyar amatőrfilmeseket is megemlíteni. Évekkel ezelőtt a halivud.hu filmjeit zabáltam, legyen szó művész jellegű filmekről, vagy poénkodásokról, vagy komoly erejű akciófilmről. Az amatőrök bár kevesebb eszközzel rendelkeznek a nagy befektetésű filmeknél, ám ennek ellenére ötletekben nincs hiány. Ezért sokszor az ilyen filmek jobbak, mint a nagy amerikai produkciók, mert érezni bennük a lelkesedést.
Pár filmet emelek ki szemléltetés gyanánt. Az egyik egy újabb produkció, a Filmklub, mely a 40. Budapesti Függetlenfilm Szemlén különdíjat nyert. A film tipikus poénkodós vígjáték-film, de szerintem jól lett kivitelezve.



A második film az általam többször is megnézett Zaaron Legendájából készült film. A srácokat az anime filmek ihlették meg, de nem egy import történetről van szó, hanem saját forgatókönyvről. A filmet a http://dragonair.extra.hu/film_dam_zaaron.php oldalról tölthetitek le.



A srácoknak természetesen nem ez az egyetlenegy munkájuk. A harmadik film az Addict című művük. Ez a Zaaronnal ellentétben poénkodós film, viszont szintén anime ihlette akciójelenetekkel.



Utolsó eresztésként következzen a nagyon-nagy kedvenc, az Escape. Az X-studió ma már komoly zenei klippeket forgat különböző együtteseknek (Animal Cannibals, Fish!, Depresszió... hogy csak néhányat említsek) viszont még mindig amatőr szemmel nézik a filmkészítést trükkjeit és osszák meg honlapjukon. Tehát az Escape:



...valamint ennek a folytatása, az Escape 2.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése