2009. június 18., csütörtök

Gyorstalpaló: üzletelni Second Lifeban...

Az ismétlés a tudás anyja, így megismétlem mégegyszer. Üzletelni az SL-ben bonyolultnak tűnik, de szerencsére mindig találok valamit, ami legegyszerűsíti. Gyorsan és röviden, mit is kell tenned, ha úgy döntesz, profitálni akarsz az SL-ből.

FIGYELMEZTETÉS! Ez egy gyorstalpaló, nem pedig használati útmutató. Ha valamit nem értesz, akkor érdeklődj utána, ismerd meg.

1. Készíts dolgokat, vagy tervezd meg a saját klubbéleted. Azt nem fogom elmondani, hogyan készíts tárgyakat, ruhákat, ezt találd ki magad.

2. Legyen egy boltod valahol - bérelj, ma már elég olcsón lehet bérelni. Mindegy, hogy hol, akár egy nagyon forgalmas helyen, vagy egy eldugott helyen - lényegtelen. A hely SLURL-jét írd fel valahova, később fontos lesz.

3. Látogass el a Blogger.com-ra, és lépj be a Gmail fiókoddal. Készíts egy új blogot, a blog megnevezése az üzleted neve legyen. A rövid leírásba írd bele a boltod SLURL-jét is.

4. Látogass el a Twitter.com-ra, és hozz létre egy felhasználói fiókot.

5. Látogass el a http://twittgroups.com/group/sl oldalra, és regisztrálj. Az ott megtalálható személyek bejegyzéseit kezd el követni - elképzelhető, hogy viszonozni fogják...

6. Látogass el a http://twitterfeed.com/ oldalra. Regisztrálj a Blogger oldalad felhasználói fiókjával. Csináld egy feedert a Twitter oldaladra: szerezd meg a blogod RSS feedjét, hozz létre egy feedert, és máris: amit a blogodra felírsz üzenetet, az nem sokkal később megjelenik a Twitter oldaladon. Ha még azt is megadod, hogy a szöveg után jelenjen meg a #sl szöveg is, akkor a Twitter Second Life csoportjába is el lesz küldve a reklám.

7. Regisztrálj a Facebookra. Keresd meg a Twitter alkalmazást, add meg a felhasználói fiókod adatait, és máris Twitterezhetsz a Facebook-on keresztül. Engedd meg az alkalmazásnak azt, hogy a Twitter üzeneteid automatikusan megjelenjenek a Facebook "mi jár a fejedben" üzenetek között. Így ami megjelenik a blogodon, az megjelenik a Twitter-en kívül a Facebook-on is...

8. Most jön a neheze az SL-ben! Készíts dobozokat, rakd bele a cuccokat, és határozd meg az árát. Az árukról készíts fotókat az SL által, és a dobozt texturáját cseréld ki rá. A dobozból egy másolatot tarts meg.

9. XstreetSL honlapjáról szerezz be egy Magic Box-ot, és rakd bele a dobozokat. A honlapra írj egy reklámszöveget ANGOLUL, frappáns címmel és a készített reklámfotót is tüntesd fel. A leírásba pedig írd bele az SLURL-t és a blogod címét (de beírhatod a Twitter és a Facebook felhasználói nevedet is).

10. A blogodba írd bele ugyanazt a reklámot, amit az XstreetSL-en felírtál, de linknek add meg az XstreetSL linket BUY HERE! szöveg alatt. Ugyebár amit felírtál a blogodban, az megjelenik Twitteren és megjelenik Facebook-on is - bár nem ilyen részletesen, de elegendő annyi...

11. Ezek után már csak a Twitter és a Facebook ismerőseid számát kell gyarapítanod. Twitteren használd a Second Life csoportot, és kövess mindenkit, aki oda jelentkezett, vagy a közelmúltban írt. Elképzelhető, hogy követni fognak. Facebook-on keresd a Second Life csoportokat, és az ott lévő személyeket jelöld be ismerősnek. Minél többen vannak, annál több személyhez eljuthatnak reklámjaid. A blogba se felejtsd el beírni a Twitter és a Facebook felhasználói nevedet.

12. A marketing részével készen vagy, de nem ülhetsz tétlen: folyamatosan kell csinálnod. Ha nincs új cuccod, akkor vedd elő a régieket, és írd fel újra a blogodra. A marketing lényeges része az eladásnak, de ha nem csinálod, akkor lesz egy kis boltod, ahova senki se tér be, mert senki sem tud róla... Lehet, hogy most se látogatnak el oda, hanem megveszik az XstreetSL-en, de van úgy, hogy valami megtetszik, és inkább megkeresi a boltodban, hátha ki van állítva...

Ez a 12 pont nemcsak a bolti eladással lehet összekötni: egy blog lehet egy club honlapja is, a marketing része ugyanúgy működik...
Több dolgot nem említek, de talán még lesznek hasonló bejegyzéseim. Egyelőre ezeket tudtam összekaparni. Remélem hasznos volt a cikkem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése