2009. június 25., csütörtök

Depeche Mode koncert, Róma

Azok, akik lemaradtak a koncertről, bizonyára csemegének számít egy ilyen összeállítás. Úgy tűnik, a Depeche Mode képes egy jó koncertet csinálni egy ilyen gyenge album után.
A most következő Youtube playlist a római koncertről származik - a teljes anyag. Bár többen is levideózták, a minőségért nem tudok felelősséget vállalni. Igyekeztem a legjobb anyagot kiválogatni.
Köszönet azért a hivatalos magyar klubnak, aki másnap rögtön felrakta a koncert playlistjét a honlapjára. Egy kis statisztika: a 22 számból 6 az új albumról szól. A koncert közepén Martin pihenteti Dave-t két számmal - egy újjal és a Home-mal. A végén a Waiting For The Night szól, ami szerintem a legtökéletesebb választás. Miközben az mondtam, az eleje teljesen olyan, mint a Touring The Angel (az új számok között a régi számok szinte ugyanígy voltak belerakva), addig a közepétől már jobban meg voltak variálva. Lezárásként pl. nem csomó lassú számmal, hanem a közönségkedvenc számok hangzottak.
A szinpadképről: egy nagy vetítő és két kicsi a két oldalt - ez már ismerős. A nagy gömb, amire szintén képeket vetítettek rá. Viszont a fények máshogyan lettek elrendezve - nem a hangszerek alatt helyezkednek el. Két oldal egy-egy pásztázó fény, és a szinpad felett, közepén és alján is kisebb de erős fények.
Ez egy igazán Mode-os koncertnek tűnik, az új számokat nagyon jól beleillesztették a repertoárban - még a Peace is nagyon jó így, élőben előadva.
Tehát a playlist:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése