2009. június 26., péntek

Melyik közösség tagja vagy?

Szavazást indítottam el a blogon, úgy egy hónapig fog tartani. Ha valamelyik mai divatos internetes közösség tagja vagy, akkor pipáld be, és küld el. Több válasz is bejelölhető!
Néhány pont magyarázatra szorul. A NING honlapok is egyfajta közösségi honlapok, de mégsem olyan globális, mint a fentebb felsoroltak némelyike. Itt az érdeklődési kör alapján csoportok, azaz oldalak alakulnak, nem is kell ismerőst kiválasztanod onnan. Aki már regisztrált egy NING oldalra, az ugyanazzal a felhasználói név jelszóval regisztrálhat egy másikra. Bővebb információ a www.ning.com oldalon találhatsz.
Régen, amikor még nem voltak közösségi honlapok, akkor csakis a fórumok, levelezési listák és a csetszobák voltak. Ennek még ma is vannak nyomai. Fórumnak számít pl. az SLhungary. Levelezési listák mai is léteznek, de lassan feledésbe merülnek - aki a levelezési listára küldött egy levelet, akkor a lista tagjai megkapták azokat. Csetszobákról meg ne is beszéljük, oda ismeretlenül is be lehetett folyni akár.
Természetesen lehet valaki egy számítógépes játék tagja is, ami interneten keresztül megy. Mint pl.: a World of Warcraft, vagy a Travian. A Metaverzum azért kell külön kiemelve, mert az végülis nem játék, ilyen pl. a Second Life.
A szavazás titkos, így a randioldal esetén nem kell aggódnod... De ha úgy gondolod, te egy itt fel nem sorolt közösség tagja vagy, akkor nyugodtan küldj egy megjegyzést erre a posztra. Akár meg is nevezheted a csak általánosságban megemlített fórumot, levlistát és csetszobát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése