2009. június 2., kedd

Garázdálkodj okosan... a Facebook-on

Ha hiszitek, ha nem, a Facebook nemcsak arra jó, hogy új barátokat keressünk vele. Hivatalosan ez egy többfunkciós, nemzetközi közösségi honlap. Itt reklámozhatod a blogodat (feltéve, ha angolul beszélsz, persze - de ajánlatos magyarokat megkeresned), reklámozhatod a tevékenységedet. Second Life-osoknak kifejezetten javasolt, ha valamilyen üzletben is érdekelt. El is magyarázom, hogyan.

Elsőként regisztráld magad a www.facebook.com-on. Másodjára keress meg engem (hehe), és nézd meg az ismerőseimet. Mint látod, csomó Second Life-os profilképet fogsz látni - ezeket könnyű felismerni... Ezek mind nem azért vannak itt, hogy összegyűjtsék az ismerőseiket - a facebook közösségi portál, nem feltétlenül kell csak az ismerősöket megjelölni. Ismerősök nem is biztos, hogy vannak, tehát ha Second Life-os vagy, hasznos lesz számodra a facebook.

Tehát jelölgesd be néhány ismerősömet ismerősnek. De kezdetnek fel is kereshetsz egy csoportot, ami a Second Life-fal foglalkozik, és a csoporttagokat meghívni ismerősnek. Hamarosan vissza fognak igazolni - feltételezhetően azért, mert potenciális ügyfélnek tartanak. Persze ne csodálkozz, hogy ezután a kezdőoldalad tele lesz mindenféle írással - ők is reklámfelületnek használják a Facebook-ot, akárcsak te. Ismerősnek jelölnek be vadidegenek, meghívnak mindenféle eseményre. Az ilyesmin nem kell felháborodni, te is nyugodtan kezd el hirdetni önmagadat. Ha üzleted van a Second Life-on, a Facebook az egyik legjobb platform arra, hogy reklámozd virtuális termékeidet, alkotásaidat.

Természetesen nemcsak a Second Life-ra vonatkozik ez a fajta jelensége a közösségi oldalnak. Ha pl. csak magyarokat keresel, akkor kezd egy magyar csoport felkutatásával, és jelölgesd be őket is ismerősnek. Feltételezhető, hogy gyanakvóak lesznek, de az is lehet, hogy visszajelölnek. 

Mit találhatsz itt? A kezdőlap rövid információk megosztására alkalmas, mint a Twitter - csak annál jobb, mert ide rakhatsz képeket, videókat, linkeket szúrhatsz be. A csoportok összegyűjtik a közös tulajdonságú (pl. magyarok) és érdeklődésű (pl. sorozatzabálók) embereket - közös fórumokon megvitathatják ezeket. Eseményeket is meghirdethetsz, ezekre az ismerősöket meghívhatod. Ide is feltöltheted képjeidet, videóidat. Még játszhatsz is, különféle játékok vannak már, amikkel elütheted felesleges szabadidődet (ismertebb játékok a Vampire Wars, Mafia Wars, Hammerfall RPG, Make Me a Celebrity).

Ismerd meg a Facebook-ot, és sok sikert virtuális vállalkozásod felvirágoztatásában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése