2009. július 22., szerda

Rockkocsmák, mi lett veletek?

A belvárosban (illetve a nekem belvárosnak számító 4-6-os villamos vonalán) különös jelenség ütötte fel a fejét. A rockkocsmák, pontosabban kettő, valamilyen okból tűnnek elfele, és valami másnak adják át a helyüket. Az okokat csak sejtjük, bizonyára a hozzá nem értés lehetett a bezárás oka.

Az egyik a volt Jolly Roger Music Club. Itt sajnos nem kaphattak engedélyt arra, hogy élőzenét játszhassanak, és nem is nagyon törték magukat. Ha jól emlékszem, karaoke-bulikat tartottak, de nem sok sikerrel. De ha még ez se: miért nem tudták megfogni valahogy a vendégsereget? Pedig nagyon központi helyen voltak, közel a Nyugatihoz. Még celebek is reklámozták a klubbot, szóval nem értem na! Mára a Jolly Roger - nevét megtartva - Striptease Clubbá alakult át. Talán úgy jobban fog menni a bót...

A másik klub a Baross utcai megállótól nem messze, a Wigwam 2. Kisebb, mint a nagy Wigwam, de legalább a középvonalban volt. Aztán úgy fél éve bezárta a kapuit, és most meg azt látjuk arrafele sétálva, hogy valamilyen dán söröző lett belőle. Hogy ott mi lehetett a gond - a nem megfelelő vezetés. Nem, nem a nagy Wigwam vezetői szervezték az éjszakai életet ott, hanem valamilyen hozzá nem értő banda. Amikor még szombaton is üresen kongott a hely... Nem a külcsín miatt, a kivitelező cég ugyanis mindent elkövetett, hogy igazi, indiános hely szülessen meg ott. Egyrészt nem kértek engedély élőzenekaros bulikhoz, másrészt balhé is lett belőle, mert a hangszigetelő szőnyeget csak úgy fogták, és kirángatták a koncerttér alól. Nem is a zenével volt ott a gond, hanem - ahogyan Flower mondta a helyről - "egyszerűen hiányzott valami onnan". A WW2 haldoklása után bezárta kapuit, a dán kocsma meg valahogyan valamiért virágozni tűnik.

Lehet, hogy a rockzene miatt? Talán ezért van az, hogy érdektelenségből halt meg az egyetlen rockzenei csatorna az év elején? Már senki se akar rockkocsmába járni, vége azoknak az időknek? Vagy tényleg olyanok vezetnek kocsmát, akik nem értenek hozzá?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése