2009. július 21., kedd

Machinima

Aki nem tudná, mi az a Machinima, azt most jól felvilágosítom... Bizonyára szeretsz egy számítógépes játékkal játszani, és már megfordult a fejedben, hogy a program segítségével filmet forgass. Mondjuk egy klipet egy bizonyos zenére, vagy tényleg egy történetet a játék világában. A Fraps segítségével és egy videószerkesztővel mindez megcsinálható, és ha ügyes vagy, akkor egészen jó kis dolgok sülhetnek ki.
Mire jó ez az egész? Egyrészt gyakorlod vele a filmvágási technikákat. Nem kell szenvedned studióval, ruhákkal, kellékekkel, mert a játékban ezek a dolgok adottak. A hátránya persze az, hogy nem minden dolog adott azért, de sokkal több, mint egy valós filmforgatás esetében.
Az egyik legjobb Machinima környezet a Second Life. Ugyan a többi program esetében jobb és gyorsabb a grafika, szebb a világ, a Second Lifeban viszont könnyebben felépíthető a környezet egy film kedvéért.
A machinima.com ilyen filmekből épül fel. Hasonló a youtube-hoz, de csakis ilyen filmeket találhatsz meg rajta. Néhány machinima filmet jómagam is csináltam annakidején, bár ezeket nem a machinima.com-ra raktam fel, hanem a youtube-ra.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése