2009. július 27., hétfő

Star Wars sorozat Magyarországon fog készülni?

Meg nem erősített hírek alapján George Lucas a Star Wars TV-sorozatot Magyarországon fogja leforgatni - legalábbis döntés még nem született. Viszont azt már minden ismert honlap szétkürtölte, hogy erre hazánknak nagyon nagy esélye van, mivel a filmtörvény az adózást nézve kedvezőbb, mint az eddig tervezett hely: Csehország. Ez a hír pedig a sorozat producereitől származik.

Ez nagyon jó lenne, két okból is. Az egyik ok, hogy így számtalan állásnélküli statiszta kerül anyagilag is jó helyzetbe. George Lucas hosszú távra, minimum 4 évre tervez. Viszont ismerve a mai magyar statiszta helyzetet, elképzelhető, hogy a statiszták fogják a rövidebbet húzni, ha nem a megfelelő ügynökség kapja a munkát. Ez a Robin Hood sorozat esetében már közszájon forgott - azaz nem mindegy, hogy valakit folyamatosan hívnak, vagy egyszer behívják, és soha többet... Pedig munka lenne dögivel. Rengeteg klón, rohamosztagos, katona, szenátusi tag, járókelők...

A másik ok, hogy Magyarország ezzel hamar középpontban kerülne. Bizonyára nemcsak az erdőink, pusztaságaink lesz a középpontban, hanem bizonyos épületeink. A Star Wars világa rendkívül komplex, így az se lehetetlen, hogy a maroknyi Jedik a főváros utcáin fog élet-halál harcot vívni. Ennél jobb országimázs nem is jöhetne jobban országunknak, és szinte ingyen, cserébe a kedvező adózásért.

Aki esetleg nem tudná: amikor vége lett a Sithek bosszújának, George Lucas nyilatkozott, hogy több filmet nem fog forgatni, hanem TV-sorozatokba fog bele. Egyből kettőt is mondott, ebből az egyiknek a terveit ecsetelte: a két trilógai közötti időszakot fogja elmesélni. Ha jól emlékszem, akkor az körülbelül 20 évnyi idő, az elég hosszúnak számít. A másik sorozatot már ismerjük, ez nem más, mint a Klónok háborúja animációs TV-sorozat, mellyel Lucas új rajongókat kívánt megnyerni.

Szóval várom már ezt az időt. Talán én is beállok a statiszták közé - szíves örömest. De ezzel minden Star Wars rajongó így lehet. Főleg azok, akikkel minden egyes alkalommal - játékkiállítás, Star Wars filmbemutató - találkozni lehet. Igen, a magyar Darth Vader, és a rohamosztagosok, jedik és még mindenféle szerzetről van szó. Várom már, hogy a magyar Darth Vader, és a Darth Vadert alakító színész kezet fogjon egymással...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése