2009. július 9., csütörtök

Blip.fm


Újabb mikroblogra bukkantam, a blip.fm-re. Ha önjelölt DJ vagy, és meg akarod mutatni a világnak a zenei ízlésedet, akkor bátran belevághatsz ebbe is.
A dolog rém egyszerű, hasonló a tumblr-éhez. Regisztrálsz, és megkeresed a Blip-en a kedvenc számodat. Ha nem találod, vagy valami különlegeset akarsz belinkelni, és fel van töltve valahol MP3-ban, akkor a Settingsben a Music cím alatt beírod a linket. Ezután egy rövid ismertető szöveg, és máris fent van a listádban a dal.
Hogyan lehet meghallgatni? Ha megadod a blogodban a blip profilod linkjét, akkor a listád, ill. mikroblogodat fogják látni. Lent rákattintanak a play feliratra, és sorrendben a honlap már le is játssza a számokat.
Ha a profilodban megadod a Twitter vagy a Tumblr felhasználói adatokat, akkor amint felküldesz ide egy számot, máris felíródik a rövid üzenet ide is. Így aki téged követ, az rákkattintva a blip profilodban találja magát. Sőt, a blogodat is gazdagíthatod vele, hiszen egy embed-kód által beszúrhatsz egy lejátszó alkalmazást.
Minden másban ugyanúgy működik, mint egy mikroblog. Azaz követhetsz másokat, a Home menüpont alatt azok üzenetei és dalai is megjelennek, akár folyamatosan hallgathatod is. A Public menüpont alatt az éppen elküldött dalok jelennek meg, így egy nagyon változatos rádiót kaphatsz a kezedbe. Ha megtetszik egy szám, akkor válaszolhatsz rá egy rövid vélemény, és máris a te listádban is megjelenik az adott szám.
Szoktam Second Life-os megjegyzést is fűzni ezekhez a dolgokhoz. Nos, ha feltörekvő DJ vagy, akkor itt is hirdetheted magad - egyből a zenei ízlésedet ismerik meg ezáltal. Ha klubvezető vagy, akkor szintén. Ha kellőképpen ügyes is vagy (mármint technikailag meg tudod oldani), akkor meg tudod oldani azt, hogy amit a blip-en hallgatsz, azt az SL-ben is hallják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése