2009. július 6., hétfő

Egy újabb mikroblog rendszer: Tumblr

Egy megjegyezhetetlen nevű, új egyszerű mikro-blog nyílt... úgy több mint 2 éve. A lényege pontosan ugyanaz, mint a Twitteré, csak itt a különbség az, hogy beszúrhatsz képet, videót, zenét. Amikor belépsz, akkor a saját üzenőfalad jelenik meg a saját üzeneteiddel és mások üzeneteivel. Viszont ha az egyik felhasználó oldalára lépsz fel, akkor csakis az ő üzeneteit olvashatod (Twitternél is, bár ez rövid szövegeknél nem olyan látványos). Egyfajta Twitter-Blogspot hibrid, ha úgy nézzük.
Az oldal népszerűsége már lassan vetekedik a blog-motorok oldalaival, sokan már a blogozás halálát regélik emiatt. Sok reklámszakember már Tumblrezik (hajaz a nevével a Flickr-vel, pedig nem ugyanazok az alkotók). Sokan viszont figyelmeztetnek, hogy így is sok a webszemét (azaz a fals információ), ezzel pedig csak még jobban összezavarhatják az embereket (lásd a népszerű témákat Twitteren). Ugyanis lehet válaszolni a bejegyzésekre, és a válasz a te oldaladon jelenik meg. Sőt, átemelni is lehet a bejegyzést a saját bejegyzéseid közé. Ez olyan, mint amikor a Twitteren Kovi megjegyzi, hogy ő nem bunyós, a Kokó viszont az - előzeteket, meg nem ismered...
Tehát a Second Life-os reklámozásnál ez sokkalta egyszerűbb, mint egy blog. Ide felrakod a cuccaidat - a blog helyett - és RSS-sel meg továbbítod a Twitter fele, ami meg továbbítódik rögtön a Facebookra. Felraksz egy képet a termékedről, egy rövid reklámszöveget és egy linket, hogy hol vásárolhatja meg. Próbálsz keresni olyan személyeket, akik Second Life-os témával foglalkoznak, és követed őket.
Egy újabb eszköz, semmi más...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése