2009. július 31., péntek

1. Kérdőív eredményhirdetés

Megszületett a végeredmény, lehet tapsolni magunknak...
Elemezném is, ha megengeditek. Szóval: az Iwiw és MyVIP kérdésben egyértelműen az Iwiw a nyerő. Viszont érdekes, hogy a 14 szavazatból még az Iwiw is csak 9-et gyűjtött be - vagyis a magyarok harmada egyáltalán nem akar szerepelni ebben a nagy olvasztótégelyben. Van is benne valami, hiszen nemegyszer hallottam azt, hogy az ott szereplő adatokat felhasználhatják ellened, és te még tenni se tehetsz ellene...
Külföldi közösségi honlapoknál egyértelműen a Facebook a nyerő - lassan már én is felismerek egy-két ismerőst onnan, mert sikerült elcsábítani oda.
A Twitter még mindig nagyon gyerekcipőben jár - legalábbis nekünk, magyaroknak. Sajnos csak a divathullám miatt lett nagyon kedvelt Amerikában - ott még megéri SMS-ben is elküldeni az üzeneteket...
Az oldschool témákban a fórum a nyertes, manapság ugyanis ha valami kérdésünk van egy adott témában, meg kell keresni a megfelelő választ. Ebben segítségre van a Google, de segítségünkre vannak a fórumok is. A levelezési lista és a csetszoba kérdésre egyszerű a válasz: ezek az kommunikációs megoldások már rég az enyészetté váltak - pedig van gyaloglo.hu, chat.hu, én még emlékszem ezekre a régi szép időkre, ahol még lehetett ismerkedni is. A levelezési lista gondolom az állandó SPAM-ek miatt lettek nem annyira kedveltek, a chat-re viszont én is furcsán nézek - talán azért, mert nagyon helytelenül chatszobát írtam, nem pedig chatprogramot. De a chatprogramok többségénél nem jellemző az, hogy ismeretlen emberekkel tudod tartani a kapcsolatot - bár a kapcsolati hálózat felépítésében ez is nagyban segíti az embereket. Szóval ebben a tekintetben elnézést kérek, legközelebb az MSN-nek, Skype-nak és az ICQ-nak is hagyok egy kis helyet egy ilyen kérdőívben.
Gratulálok a 2 bátor vállalkozónak, hogy be merték vallani, hogy társkereső honlapon is próbáltak ismerkedni. Nem szégyen szerintem, ma már könnyen össze lehet ütni egy személyes találkozót ilyen módon. Persze csalódni is lehet, nem is kicsit... nagyon.
Metaverzum és/vagy Számítógépes játékok kérdésben a metaverzum nyert. Talán azért, mert aki játszik, annak nincs ideje blogot olvasni? Vagy inkább azért, mert az slhungary-n is mozgosítottam néhány embert, hogy töltse ki az űrlapot? Vagy azért, mert az SL az egyik fő témája a honlapomnak.
Az egyebeknek köszönöm, hogy bejelölték, de talán illett volna megjegyezni, hogy mire is gondolt...
Köszönöm mind a 14 személynek, hogy szavaztak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése