2009. július 8., szerda

Adobe Kuler varázs

Igazság szerint nem értem, miért találok meg ilyeneket. Természetesen Twitteren mászkáltam, amikor valaki az Adobe Kuler honlapját reklámozta. Meglátogattam, és érdekesnek találtam.
5 színű témákat lehet vele alkotni, vagy valami hasonló. Akinek fontos is a dizájn, annak bizonyára hasznos is ez az oldal. Vegyünk pl. egy honlapot, melynek megcsinálnád a színösszeállítását, van egy logód - vagy legalábbis a kép, ami alapján logót csinálnál. Ekkor jön képbe a Kuler, kiválaszt 5 színt a képedből, amiket felhasználhatsz a honlapod színösszeállításánál, és hip-hip... kész! Persze ha nem tetszik, akkor természetesen módosíthatod a mintát, elvégre az automata színkiválasztás nem mindig működik.
Igenám, de mi van akkor, ha a logót akarod alakítani a már előre kitalált színösszeállítás alapján? Nos, ebben a kérdésben a Kuler már nem segít, de abban igen, hogy a témákat megoszd a Kuler felhasználóival. Így ha megtetszik egy színösszeállítás, akkor már csak egy ügyes kis szerkesztéssel a képet változtathatod meg a megadott színekre, hogy passzoljon a logó a színösszeállításhoz.
Hogy mire jó ez? Számtalan olyan alkalmazás van már, ahol a színeket lehet variálni, beállítani. Van egy kedvenc képed, ami a háttered, a Kuler segítsével pedig megcsinálhatod azt, hogy a képből kiragadott színeket felhasználva átállítsd kedvenc Winampodat, vagy a Windows témádat. Honlapkészítők is valami hasonlóban törhetik a fejüket egy honlap készítésénél.
Hasznos ez? Persze, ha nincsenek ötleteid, de van egy jó képed, és az tetszik valamiért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése