2009. április 26., vasárnap

Mythbusters - lenyomják a mítoszokat!

Kedvenc Discovery-s sorozatom a Mythbusters, amit a hülye magyarok Állítólag...-ra fordítottak le. Nem tudom, miért, mert a Legendavadászok sokkal hangzatosabb név lenne, de sajnos meg kell szokni ezt a nevet.
Adam és Jamie, na meg a három segítő tanonc, Kari, Tory és Grant Imahara évek óta meg akarják tudományosan dönteni a legendákat. A két főszereplő hatalmas filmes tapasztalattal rendelkezik, ráadásul egymásnak a kontrasztjai (Adam egy kibírhatatlan, gyerekes figura, Jamie pedig nyugodt és aprólékos). Ezek a legendák lehetnek történelmi, városivagy filmes legendák, vagy akár a nézők által beküldöttek, és ők megpróbálják megcáfolni. Az eredmény rendkívül szórakoztató, aminek köszönhetően hatalmas rajongói táboruk lett.
Amit én találtam, azt csakis a Youtube-ra rakták fel. Van egy sorozat, amit Household Hackernek neveztek el. Itt boncolják azt, hogyan lehet jó minőségű hangfalat csinálni egy papírtányérból, alufóliából, egy rézpennyből és egy jackdugóból.


Nos, Tory rögtön le is csapott erre a legendára, és kipróbálta. Bár lehet, hogy csak a só kedvéért csinálta, mert a HouseHold Hackers dolgai egyáltalán nem működnek. Az egész csak vicc, de a megjegyzésekből olvasom, hogy azért kipróbálják...


A dolog egyszerű - talán mágnessel működne a dolog, de azért egy alufólia sem helyettesíthet egy membránt. Hát persze, hogy megcáfolva :D
A sorozat maga egyébként nagyon jó, sok-sok robbantással fűszerezve. A csapatnak természetesen van egy másik produkciója is, igaz más emberekkel, ez pedig a Prototype This! vagyis az Ezt Rakd Össze című sorozat. Azt még nem láttam, de állítólag azok se normálisak, és én szeretem a nem normális embereket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése