2009. április 29., szerda

Heroes - vége a harmadik évadnak...

Mostanában a Heroesnak nem volt valami fényes a szekere. De úgy tűnik, folytatják, lesz negyedik évad is. Hát, remélem jobbak lesznek...
Összefoglalom az eddigieket.
Az első évadban mindenki ismerkedik a képességeivel, rájön, hogy nemcsak egyedül vannak. Az egyik, aki képes lefesteni a jövőt, az látja, hogy New York fel fog robbanni. Ugyanezt látja a jövőbe utazó Hiro is. Van egy negatív hős is, Sylar, aki képes mások képességeit magába szívni, ha megöli. Úgy gondolják, hogy őt kell megállítani, de közben az egyik pozitív hős, Peter, aki képes lemásolni mások képességeit, fog felrobbanni, mert nem képes uralni a sok képességet. Szerencsére bátyja, aki tud repülni, menti meg a várost azzal, hogy az atombomba az égben robban. Közben kiderül, hogy van egy Társaság, melynek szerepe az, hogy világ előtt titokban legyenek ezek a képességgel rendelkező emberek, és aki veszélyes, az bezárni.
A második évadban Hiro véletlenül visszaugrik a múltba, és egy legenda részese lesz. A jelenben viszont Peter elfelejti az összes emlékét valamiért, és a Társaság őt üldözi. A jövőből visszamegy Peter, és tudatja mindenkivel, hogy a jövőben egy járvány fog pusztítani. Hiro ellenfele, Adam fogja elszabadítani ezt a vírust, de Peterék sikeresen leállítják. Ez az évad nagyon rövid volt, mert ekkor volt a forgatókönyvírók sztrájkja, ami nagyon sokáig elhúzódott...
A harmadik évadot két részre lehet osztani. Az első felében a Társaság mellett egy másik Társaság is felbukkan. A társaság célja az, hogy felfedezzen egy olyan szérumot, mellyel az emberek képességeket kaphatnak és ezzel hadsereget lehetne toborozni. Igenám, de a jövőben járó Hiro, valamint egy a jövőt lefesteni képes afrikai azt látja, hogy ha így folytatódik tovább, akkor a világ szét fog robbanni. Hatalmas kavarások árán (melyben Sylar hol a jó, hol a rossz oldalán állt) ezt sikeresen megakadályozzák, de ezzel a Társaságnak is vége.
A negyedik történetben Nathan az elnököt is beavatja a képességekkel rendelkező emberekről, és hajtóvadászatot indít ellenük. Sylar közben felkeresi édesapját, aki ugyanazzal a képességgel rendelkezik, mint ő, csak éppen meg fog halni. Eldönti, hogy kihasználja ezt a hajtóvadászatot, és megszerzi az alakváltás képességét, hogy ezáltal ő lehessen az amerikai elnök. De Peter ezt sikeresen megakadályozza. Csakhogy Nathan meghal, és a maminak nehéz döntést kell hoznia. Sylar emlékeit Matt törli, és Nathant csinál belőle.
Hogy mi lesz a negyedik évadban? Nem tudom, mert azt jelzik, hogy a történet végén Nathan olyan, mint egy időzített bomba.
Csomó poént nem lőttem le, igaz, a végső poént nem hagyhattam ki... Tulajdonképpen a Heroes egy sok-sok szálon mozgó történet, tele-tele meglepetéssel. De ez az évad nagyon fárasztó volt, a negyedik történetet úgy ahogy van, elrontották. Húzták-halasztották, a sorozat negatív csúcsokat kezdett el nézettségben dönteni, amit meg is értettem. Pedig az alapötletben volt spiritusz, csak éppenséggel jól eltolták.
Kedvenceim? Nos, mindenképpen Sylar, de nem azért, mert gonosz, hanem ahogyan játssza a gonoszt. Ha a jófiúk közül kéne választani, akkor ez Noah, az szemüveges ügynök. Peter alapvetően azért nem, mert bár olyan, mint Sylar - sőt, most pont olyan lett, mint Sylar - mégis csetlik-botlik. A negyedik évadban viszont már okosan-ügyesen használta az időközben megfogyatkozott erejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése