2009. április 6., hétfő

Az új Knight Rider

Utóbbi időben a torrentezést csakis sorozatokra használom ki... Új sorozatokra, amiket érdemes megnézni. Ilyen a Heroes, a Sarah Connor és a Fringe is, de most egy részben befejezett és egy régi ismerős felújításáról van szó.
A Knight Rider 2008 néven megtalálható sorozat több okból is érdekes. Az egyik, hogy ez a KITT más mint az eddig megismert beszélő autók. Az első sorozat (talán azért, mert megtéveszt a magyar változat) kliséi lassan már unalomig ismertek voltak. KITT nem úgy viselkedett, mint egy gép, folyton ellőtték a Turbo Boostot, mindig volt egy apró poén, ami KITT-tel történt (pl. egy folyton őt lepisilő kutya, vagy ilyesmi). Michael Knight pedig folyton csajokkal jött össze, és színészi játéka kimerült abban, hogy ő magas. De ne feledjük, ez régi film, a maga nemében azért egyedülálló sorozat volt.
A Knigth Rider Team már másabb volt, itt a csapatmunkát hozzák össze. A poénok csakis az emberek és autóik személyiségéből és konfliktusaikból fakadt, valamint ahhoz képes, hogy milyenek voltak az akkori sorozatok, elég gyengén álltak a vizuális effektusokkal. Ja, és sosem volt Turbo Boost, se átalakulás, de azért fegyvereik voltak...

Elérkeztünk a Knight Rider 2008-hoz. Ahhoz, hogy új rajongókat szerezzenek, kellett már valamit vakítaniuk is. Kellett egy új kocsi, ami nem emberibb lett, hanem gépiesebben gondolkodó (valóban az) és vagányabb. A kocsinak már nem elegendő a szuperpáncél, kellett a nanotechnikát is bevetni, aminek köszönhetően nemcsak újra tudja regenerálni magát pillanatok alatt, hanem még át is tud változni. A Commodore 64-es monitorokat is ki lehet már dobni, hiszen van egy hatalmas szélvédő, de még a motorháztető is lehet monitor. Az ok egyszerű: beszélni lassan már minden kocsi tud (GPS)... Több benne a helyzeti poén is. A karakterek is jól ki vannak dolgozva - Mike nem egy műmájer, hanem tényleg egy kőkemény harcokban edzett ember, akinek van sok gyengéje is. Van szerelmi szál is Mike és Sarah (KITT-et megalkotó professzor lánya és munkatársa), mely nem akar beteljesülni. Ja, és ne feledjük a teammunkát is, mert Mike nem magára van utalva, hanem egy minden pletykára éhes csapatra is, akik mindent figyelnek, és mindent megmosolyognak (munkahelyi valóságshow). Természetesen a pilotban felbukkan David Hasselhoff is, mint Mike apja.
Az első (és remélem, nem az utolsó) sorozat 17 része két részre oszlik - a professzor halálávala korábbi projekt, vagyik KARR felbukkan, a csapat is megváltozik, és visszatér az Alapítványi működésre, és az évad maradék része az Knight Alapítvány újraszületéséről szól.
Az első évadnak már rég vége. Tartalmilag megfelel két évadnak is - és szerintem simán el lehetett volna húzni az eseményeket. Az évad első fele - ahol még kormányügynökség - sokkal jobb volt, mint a második fele - ahol félig legitim szervezetként működik az Alapítvány. Hogy miért így csinálták, nem tudom. Azt mondják, lehet, nem is lesz második évad. Jó volna, ha nem így lenne...

Egy két érdekesség videóban...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése