2009. április 14., kedd

Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Hát vége a második évadnak is, és furcsán lett vége. Utoljára tartogatták a meglepetéseket, és volt belőle bőven. Sajnos azt a meglepetést is utoljára, hogy nem lesz több rész.
Lássuk, hogy mi is a sorozat eddigi sztorija.
Elkezdi üldözni egy Cromartie nevezetű gép Johnt és Saraht, de egy Cameron nevezetű kiborg lány, amit John küldött vissza, megmenti őket. De Cameronnak nemcsak ez a célja: John azért küldte, hogy megelőzzék a Skynet létrejöttét, melynek megalakulásában még mindig tapogatóznak. Időgép segítségével előre ugranak 8 évet.
Az első évadban megsemmisítenek egy olyan hálózatot, mely a Skynet idegrendszere lett volna, de az agyat, a Törököt nem tudták. Eltűnt, nyoma veszett - azaz mi tudjuk, hogy egy cég szerezte meg, melynek a vezetője egy folyékony droid.
A történet itt botladozik. Johnék kapnak egy vérrel felírt jegyzetet, amit próbálnak követni. Nevek, akiket meg kéne védeni vagy megölni - természetesen ez sem derül ki. Közben egy kisebb akció is történik a jövőből: egy lány próbálja megismertetni Johnnal a szerelem csodáját, hogy ne csavarodjon be egy droid mellett, de természetesen elbuknak a küldetésen. Látszólag zsákutcába kerülnek, pedig még egy drónépítő bázist is lelepleznek (levegőben lebegő gépezet). Csomó veszteség után azonban újabb nyomra bukkannak, ami a folyékony droid felé vezet.
A történet másik szála ugyanis ez. Nem tudjuk, mit miért csinál, csak az utolsó részben derül ki, és világosodik meg minden. A Török neveléséhez, hogy emberi legyen, egy szakember segítségét kérik, de a szakembert a Török véletlenül megöli. A nyomozó, aki szintúgy látta a gépek poklát, megszerzi nekik Cromartie testét, így a Török képessé válik kommunikálni. A nyomozó segít John Henry (a Török új neve) felnevelésében, mert hisz abban, hogy egy droid is megtanulhatja, hogy az emberi élet szent. A végéig azt gondoljuk, hogy a Metál Lady is ellenség, és vajon mikor csapnak össze...
De nem azzal lett vége. A Metal Lady nem ellenség, hanem szövetséges, és Johnt elviszi a jövőbe John Henry után. Egy olyan jövőbe, ahol ő sosem létezett...
Itt a vége. Lesz-e folytatás? A hírek szerint nem, de sosem lehet tudni. Az tény és való: nagyon elcseszték ezt a sorozatot. Jó lett volna, ha megmaradt volna a tempó a második évadban, ami az első évadban még megvolt. Ehelyett én azt láttam, hogy szenvednek, toporognak...
Addig is jön az új film, a Teminator Salvation. Kiváncsian várom.

Utóirat: Úgy tűnik, a filmsorozat rajongói nem adják fel. Csináltak egy kampányt a sorozat megmentésére. Érdekes, engem ez a Firefly esetére emlékeztet:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése