2010. január 4., hétfő

AVPainter: Scandal újjászületése

Mint mondtam, Scandal-t új formába fogom hozni. A Lordi avatár arra volt jó, hogy eltűnjek egy jó időre, de ha visszatérek néha, akkor mindenki tudja, kivel futott össze. Ám míg a 2009-es év a bujkálás éve volt, 2010-ben új, de ismerős arculattal kell, hogy visszatérjek.
Ehhez nem kérhetem meg a Mestert, a magam lábára kell állnom. Persze, jó mester volt, jó tanítvány vagyok - csak sokszor önfejű. Ő leginkább azt szeretné, ha szerzett anyagból csinálnék valami nagyon jót, minél egyszerűbb munkával. Egy skin készítése már nem egyszerű feladat, mert ugyan vannak jó kis lementett ruháim, skinjeim, és meg is mutatta, mit lehet csinálni egy jó minőségű arcfotó segítségével - ám mégis a szakállas arc, ami sokáig elkísért engem a koncertek során. A bőrdzseki és a bőrnadrág is sokáig rajtam volt, bár kopottas színe már-már unalmas volt. Fel kellett hát tuningolni, és a GIMP segítségével ez szerintem sikerült is.

A nadrág és a kesztyű még könnyű eset volt - hiszen csak a színbeállításoknál kellett megvariálni. Ám a dzseki ennél sokkal bonyolultabb eset, hiszen hol a gallér hiányzott, az egyik cipzár elcsúszott, és még a szíjak se álltak a helyükön. Így a legjobb eszközt kellett beszereznem kőkemény 2500L$-ért, ez pedig az AVPainter. A cucc rémesen jó, hiszen segítségével magán az avatáron festhetek. Sajnos néhány funkciója valamiért nem működik (legalábbis nálam), így a GIMP mint segédeszköz, továbbra is megmaradt a háttérben. Szerencsére, ha valamit elmentek GIMP-ben, az rögtön frissül az AVPainterben is. Ráadásul maszatolni is lehet benne, így az illesztéseket is tökéletesen el lehet fedni vele.
A goatee (azaz a körszakáll) is rém egyszerű volt így, csak az alap skin és a szakállas skin kellett egymás felé rakni, és AVPainterben jó alaposan megborotválkozni. Még egy szép szőrös mellkast is sikerült produkálni hozzá, bár ehhez már sokkal alaposabb GIMP ügyeskedés kellett - meg egy jó minőségű fotót találni hozzá...
Hogy mi hiányzik? Egy jó bőrsapka és egy jó csizma. Mindkettőt sculptiezással próbálom megcsinálni, ehhez segítségemre lesz a Wings3D, a GIMP és az AVPainter (merthogy ezzel sculptiekat is lehet festeni). A Wings3D-d az utóbbi időben sikerült majdnem tökéletesen kiismerni, kellettek azért a külön foglalkozások vele. De legközelebb erről lesz szó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése