2010. január 13., szerda

1.FM - egy internetrádió a sok közül


Amikor a Second Life-on elkezdtünk koncerteket nyomni, akkor kerestünk egy olyan zenei rádiót, ahol csak élő koncertekről válogatnak zenéket. Nos, csak egyetlen helyen találtunk ilyet, és ez az 1.FM volt.
A honlapon szinte mindenki megtalálja a maga számítását (talán a heavy metal rajongóinak kell megelégedniük néhány rockzenei csatornával), mivel minden zenei csatorna stílus alapján válogat. Mindegyiknek van egy zenei listája, amit meg lehet találni a csatorna honlapján, mi több: kérni is lehet zenéket. Ezeket 3 órán belül teljesítik is, de ha már játszották azt az együttes a közelmúltban, nem lehet kérni. Max 2 darab zeneszámot lehet kérni.
A honlap reklámokból tartja fent magát, így ne csodálkozzunk, ha pár szám után egy rövid amerikai reklámot kapunk ajándékba. De ez szerintem elviselhető szinten van, nem úgy, mint a szokásos magyar rádióknál, hogy hosszú ideig csak dumálnak, dumálnak aztán reklámoznak, és pár szám után ez megismétlődik. Nagyon jó a zenei választék, nagyon széles a skála...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése