2009. szeptember 22., kedd

TwitterTop


Magyarok számára a Twitter még mindig azon szolgáltatások, közösségek közé tartozik, amelyiknél az ismerőseinket nem lehet még megtalálni. Nehéz megtalálni a magyarok felé az utat, hogy legalább a nyelv ne legyen probléma.
Korábban már említettem a Turulcsirip nevezetű honlapot. Jó dolog, hiszen aki magyar, és regisztrál a turulcsiripre, amit a twitteren ír, azt olvashatja mindenki a turulcsiripen is. Követhető is a formátum, hiszen nem kell nyomozgatni, ki mire válaszolt, hanem a választ ott olvassuk az eredeti bejegyzés mögött.
Egy újabb honlap indult úgy jópár hónapja, és én most fedeztem fel az egyik csiriptársamnak köszönhetően. A TwitterTop szintén egy önkéntes regisztráción alapul, de ez inkább "szaknévsor", mint egy olyan csoport, mint a turulcsirip. Ha tehát sok magyar írását akarod követni, akkor itt megkeresed, de ha egy ismerősödet keresed, hátha Twitterezik ő is, akkor itt nagy eséllyel megtalálod. Érdemes tehát beregisztrálni ide...
A TwitterTop-ot használhatod Twitter kliensként, ekkor azoknak az üzeneteit olvashatod, akiket követsz, függetlenül attól, hogy regisztráltak. De ha a Folyamra kattintasz, akkor a TwitterTopba regisztráltak üzeneteit olvashatod, pont úgy, mint a Turulcsirip esetén. Viszont Időzítheted is a bejegyzéseidet, mondjuk reggel 6-kor üdvözlöd a reggelt. A Mém jelentése az, hogy azon oldalak gyüjteménye, amelyeket sokmindenki ajánlott TwitterTop-on keresztül.
Van még egy "vidítsd fel" és egy "kérdésem van" rovata is a honlapnak, aki tehát :( jelet küld, akkor az kaphat innen válaszokat, illetve aki kérdést tesz fel, annak a kérdése kerülhet ide.
Ha tehát belekezdtél a Twitterezésbe, és inkább kapcsolatok keresésére használod, mint mindennapi hülyeségeid kommentálásába (pl. most ébredtem fel, megyek kávézni), akkor érdemes mind a turulcsiripre, mind a TwitterTop-ba regisztrálnod magad. HAJRÁ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése