2009. november 12., csütörtök

Legend of The Seeker

Egyre több olyan sorozatot fedezek fel, amik az általam is kedvelt sci-fi, fantasy érába tartozik. Ilyen a fent említett sorozat is, melyet a megújult SyFy-on lehet megtekinteni. A SyFy tulajdonképpen a SciFi csatorna, melyen számtalan érdekes sorozat indult annakidején útjára.
A Legend of The Seeker helyszíne hasonló a Gyűrűk Urához, de még a helyszíneket is ott válogatták ki. Egy hatalmas gonosz mágus van éppen hatalmon, akinek a hatalmát a Kereső törheti meg egyedül. Eljövetelét próféciák jelezték, és hiába tett meg mindent, hogy a prófécia ne következzen be (Heródeshez hasonlóan kiírtott minden születendő gyermeket), a gyermek megszökött a határon keresztül egy varázsló segítségével. A gyermek felnőtt, és egy Inkvizítor szökött át a Határon, hogy megkeresse. A Kereső sorsa ugyanis az, hogy elpusztítsa a gonosz mágust az Igazság Kardjának segítségével. Nincs könnyű dolga, hiszen fejvadászok és katonák keresik mindenfele, de a Kereső dolgát próféciák is megnehezítik. Végezetül a gonosz mágust eléri a végzete, de a történetnek (ugyebár) nincs még vége, a Keresőnek komoly ellenfelei akadhatnak még...
A sorozatban még csak nemrégiben kezdtem bele. Érdekes volt belekezdeni, olyan, mintha Hercules meg Xena tért volna vissza a képernyőre. Na, azért nem kell komolyan venni, de néhány szereplő - így pl. Joxer, mint térképész - visszaköszöntött a részekben. A Kereső nem tűnik egy komoly harcosnak, inkább egy erdőkerülő - de hány erdőkerülőből lett már Hős mindenféle filmekben... A mágus már annál inkább mágus, még ha bolond is meg féleszű is. Az inkvizítorlány komoly erőket képviseltet, részben pap jellegű, részben amolyan tőrös leányzó.
Nekem a sorozat nagyon tetszik, végig fogom zabálni az összes részét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése