2009. november 6., péntek

V: elkezdődött

A napokban kezdődött el a V című sorozat. Már előtte is jelezték a sorozatfüggők, hogy ez valami nagyon durva lesz, hogy olyan sci-fi lesz, ami magával ragad. Az ABC jóvoltából még a csapból is ez folyt, de arra senki sem számított, hogy az első része ennyire ütős lesz.
Pedig a történet nem újkeletű - maga a sorozat sem az. Az 1980-as években már játszották ezt a története, és a régi idők TV meg VHS kalózai akkor is odavoltak érte. A recept a Battlestar Galacticá-hoz hasonlóan itt sem változott: ám míg ott a történet folytatódott, itt a történetet a kornak megfelelően újra előadják.

Több sorozat is volt már hasonló történettel. Ha úgy nézzük, a Star Trek is ezen alapul: valahol egy találkozás által elkezdődött, és a nagy békés együttélésben a Föld csatlakozott egy csillagközi kartelhez. Egy másik sorozat, a Bolygó neve: Föld is a V-hez hasonló alapokon nyugodott, bár ott évekkel a találkozás után lépünk be az eseményekbe. Az Idegenek békés szándékkal jöttek, az Emberek többsége tárt karokkal fogadták az idegeneket, miközben a két nép közötti konfliktusok a háttérbe szorultak - titkok és politikai különbözőségek.

A V története is ez: a Látogatók (angolul Visitors, innen a V) megjelennek a Földön, pont úgy, mint a Függetlenség Napja alapján. Az emberek megrémülnek, hiszen felsejlik előttük egy hasonló világvége, és megrémülnek. Ám megjelenik Anna a képernyőn, és elmagyarázza, hogy békével jöttek, és bocsánatot kérnek az általuk okozott károkért. Valamilyen ásványért jöttek, ami kell az ő népüknek, és cserébe megosztják az Emberekkel a technológiájukat, valamint tovább is állnak, egy jó kapcsolatot kialakítva.
Csakhogy néhány ember rájött egy apró turpisságra: a Látogatóknak is vannak belső konfliktusai, a Nagy Béke ígérete csak egy álca. Egy nagyon rafinált álca arra, hogy továbbra is itt maradjanak. Néhány Látogató terrorista gócpontot alakított, hogy az emberek közé beilleszkedjenek. Hogy ez milyen célból van, még nem tudni, de máris lettek kémeik az FBI soraiban, és még jónéhány helyen. Az emberek egy kicsiny csoportja erre rájött, ahogyan a Látogatók is rájöttek arra, hogy néhányan szervezkedni kezdtek el ellenük.
A sorozatban máris van vagy 5 csoport: az Emberek, akik szervezkednek az Idegenek ellen, és akik elfogadják az Idegeneket. Az előbbieknek elég nehéz dolguk lesz, mert az Látogatók számtalan tettükkel igazolták, hogy jók a szándékaik. A Látogatók csoportja is háromfele oszlik már: azok, akik Látogatóként mutatkoznak, és békés szándékot mutatnak. Ezenkívül vannak, akik asszimilálódni kívánnak az Emberekkel, azokkal békében kívánnak élni. De vannak olyan Látogatók is, akik az Embereket ki akarják írtani a Föld színéről, és elfoglalni a Földet. Viszont nem tudni, ki melyik csoportba tartoznak, melyik csoport lesz a legdominánsabb, sőt - lehetnek még ennél is nagyobb meglepetések. Már most látszódik, hogy lesznek konfliktusok még családokon belül is: míg az FBI-os anyuci az ellenállást szervezi a pappal, addíg kicsiny fiacskája már csatlakozott a Béke hadtesthez.
Szóval egy újabb sorozat, ami nagyon-nagyon nézős lesz. Ezt a belépő részt rendesen odarakták az alkotó. A V berobbant...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése