2009. október 29., csütörtök

Halloween napra...

Ha esetleg mégiscsak otthon töltitek a Halloween napot, akkor ajánlok egy-két érdekes oldalt, meg egy játékot a számotokra. Ezeket két csetelés közben is meg lehet nézni, Second Life bulik feldobására kifejezetten alkalmas is.

Az egyik oldal a Worth1000.com oldal. Itt különféle képeket nézegethettek, ahol valódi fényképeket úgy retusálnak át, hogy meg sem lehet ismerni az eredetiket. Photoshop művészeknek kifejezetten jó átnézni őket, és a nevéből is látszik: talán nem véletlen, hogy felkerülhettek ezek a művészek ide (a worth szó érdemest jelent). Halloween napjára javaslom ezeket: Celebrity Vampires 1 és 2.

A másik művészeti oldal a DeviantART. Itt is találhatunk mindenféle csemegét. Néhány SL-es cimbora is itt teszi közre a műveit - de most engedjétek meg, hogy nem keresem meg őket, majd ők megírják, ha akarják. Az oldalon nemcsak photoshop művészek vannak, hanem kézileg készült műveket is találunk. Leginkább a manga rajongói találnak itt érdekességeket...

Halloween alkalmával egy kicsit mi is rosszak szoktunk lenni. A "when is evil cool?" oldal erről szól, és számtalan nyalánkságot lehet találni itt. Ősrégi filmeket idéznek fel, így a Star Warstól kezdve az Alien filmekig...

Végezetül egy játék, vegyük amolyan szellemidézésnek. A forrás a legutóbbi Fringe rész. A főhősnő azt a feladatot kapta a pszichiáterétől, hogy ha egy ember, akivel beszélget, valamilyen vöröset visel, akkor kérje el az autogrammját (azaz a nevét). Ha úgy érzi, eleget szedett össze, akkor hívja vissza a további teendőkért. A főhősnő megteszi:

Dr: Megvannak a névjegykártyák?
Olivia: Igen. Már nyolcat szereztem.
D: Nyolcat? Elkérte mindenkitől, aki vöröset viselt?

O: Igen. Most mit csináljak?

D: Terítse őket maga elé, mintha Go Fish-t játszana! Fogjon egy tollat, és karikázzon be egy-egy
betűt a kereszt- és vezetéknevekben! Amikor ez megvan, fogja a bekarikázott betűket, és írja le őket egy papírra! Megvan?
O: És most?
D: Most játsszon!

O: Játsszak?

D: Igen. Anagrammásat, szókirakósat. Alkosson egy kifejezést!

O: Milyen kifejezést? Pontosan mit keressek?

D: Bármit, amit hallani szeretne.


A főhősnő nemsokkal ezután elmeséli az első találkozását a barátjáról, aki nemrégiben meghal, és aki miatt most szenved. Akkoriban nagyon félt egy rajtaütés miatt, akkora volt a káosz, hogy mindenki berezelt volna. A barát csak ennyit mondott: "Minden rendben lesz!", és ő megnyugodott.
Játszott a betűkkel, és a végén az jött ki: "Minden rendben lesz".

Hogy mennyire érdemes ezzel játszani, nem tudom... talán veszélyes is lehet, ha az üzenetet komolyan vesszük. Szerintem nem kell komolyan venni, vegyük úgy, hogy ez egy játék. Az is lehet, hogy nem sikerül, ez is benne van a pakliban. Az is lehet, hogy az üzenetet nem is a túlvilági személy küldi, hanem mi magunk keressünk egy választ, és mi magunk üzenünk magunknak így egyfajta megerősítésként.
Én még nem próbáltam ki, de ha valaki ki akarja próbálni egy halloween-i party után, és megírja az eredményt, akkor kérem, tegye meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése