2013. augusztus 14., szerda

Android Restart... 2. rész

A múlt héten írtam egy bejegyzést az Android Restartról, és most végre belevágtam. Igaz, nem azzal a két programmal, amit javasoltam - hanem egy viszonylat kényelmesebb módszerrel. Amit használtam, az a SAFE BACKUP alkalmazás. Lépésről lépésre elmagyarázom, hogyan kell, és a csattanót a végére hagyom, hogy miért is kell ez az egész...

1. Elsőként feltelepíted ezt a programot, és az SD kártyádra végrehajtasz egy teljes mentést. Az SD kártyádon lévő könyvtárt, ahova elvégezted a mentést, átmásolod a számítógépedre. Ha vannak még olyan fájlok, amiket meg akarsz menteni (zenék, fényképek), akkor azokat még lemented.
2. Ezután jöhet a visszaállítás. Dózerold le az SD kártyát is, üritsd ki teljesen a gépedet. A Beállításoknál engedélyezd, hogy ne csak a Google Playről telepíthess programokat.
3. Kapd ki ismét az SD kártyádat, és másold vissza a kártyára a mentést.
4. A Google Play-en keresd meg a Safe Backup-ot ismét, ugyanis saját magát nem menti le.
5. Az applikációval keresd meg a könyvtárat, ahova lementetted, és figyeld a másolási folyamatot. A programokat úgy tudja visszarakni, hogy újra kell telepítened őket, tehát némi kézimunkával azokat a programokat telepíted vissza, amiket előtte is használtál.
6. Minden mást neked kell kézileg beállítanod, így a csengőhangokat is. A programokat ismét fel kell térképezned, bejelentkezni abba, ahol korábban bejelentkeztél... de az ürítés-visszaállítás legnehezebb részétől a Safe Backup mentesít, tehát nem kell újra beszerezned az ismerőseid telefonszámát, az SMS-eid is megvannak, és nem kell ismét a Google Playről vadásznod a programokat.

Végezetül az ok, amiért javaslom mindezt megtenni úgy félévente egyszer: egyrészt nekem kis memóriájú mobilom van, aminél mindenki tapasztalhatta, hogy nagyon könnyű 20 Megabyte szabad hely alá kerülni. Egy idő után már azt sem tudod, melyik programtól szabadulj meg, hiszen már lassan minden program kezd nélkülözhetetlenné válni. 18 Megabájt alatt az Android még az SMS-eket se hajlandó fogadni! Amikor úgy döntöttem, hogy csinálok egyfajta "újratelepítést", akkor a 20 Megabyte körül jártam, és a procedúra után ez 65 Megabyte-ra nőtt. Tehát az Android egy idő után szemeteli a telefon belső háttérterét, és akármilyen takarító program se képes azt kitakarítani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése