2010. április 8., csütörtök

A FlashForward és a Titok

Ismét a kezembe került a Titok című könyv, mert már több helyről is visszaigazolást nyert az, ami hihetetlennek tűnik benne - miszerint gondolataink által szebb jövőt teremhetünk. Valóban igaz az, hogy a hasonló hasonlót vonz, ezt még Hera is megtapasztalta a közelmúltban. A Second Life-os eseményeket is eszerint nézve teljesen érthető, ami történt: amikor felkapta a média, akkor kollektíven gondoltuk úgy, hogy ez egy baromira jó dolog, de amikor már a magyar mentalizmus arra asszociált, hogy ez által sem lehet meggazdagodni, meg maga a közösség is szétcincálódott a többpártra szakadásnak köszönhetően, akkor a kollektív széthúzásnak köszönhetően az SL népszerűsítése lassan kereszteshadjáratnak tűnik...

A FlashForward alkotói is úgy tűnik, olvashatták a Titkot és belefűzték a sorozat elemeibe. Miről is van szó. A sztori lényege az, hogy mindenki megálmodta, mit fog csinálni fél év múlva. Vannak emberek, akik úgy kezelik, ilyen lesz a jövő, és természetes, hogy abba az irányba terelik az életüket. Mások küzdenek az ellen, hogy ilyen legyen a jövő - mert mondjuk azért, mert meg fognak halni, vagy azért, mert meg fognak ölni valakit véletlenül - de minél inkább küzdenek ellene, annál inkább megvalósulni látszik, amit láttak.
A Titok kimondja, hogy kívánj valamit és hinned kell benne, hogy meg fog történni. Éld úgy az életedet, mintha a tied lenne már az, amit kívántál, mert megrendelted az élettől. Próbálj meg pozitívan gondolkodni, mert minél jobban érzed magad, annál jobb dolgok történnek meg veled. Ha pedig harcolsz valami ellen, akkor ne tedd, mert az élet nem tesz különbséget pozitív és negatív gondolatok között, ami ellen harcolsz, az be fog következni.

Érdekes egybeesés, nem?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése