2010. február 3., szerda

Ismert dalok Metal coverjei

Hallgatom reggel a Class FM-et - mondanom se kell, hogy rosszabb a Danubiusnál, de legalább zeneileg picit jobbak. Vadon Jani mindig berak egyetlen metál számot a reggeli műsorba. Hogy miért, az most legyen egy kicsit titok - elég legyen annyi, hogy rockműsorral kezdett egy vidéki rádiónál.
Jani mostani választása egy feldolgozás volt, egy jól ismert dal, a Shout feldolgozása a Disturbed által (eredetileg a Tears for Fears dala):
Ugyebár a feldolgozósdi nem újdonság, de a metál zenekarok általi feldolgozások külön figyelmet érdemelnek. Aki hobbit csinál a feldolgozásból, az nem más, mint Marilyn Manson, az egyik legjobb - szerintem - a Tainted Love:
Van az úgy, hogy egy zenekar tiszteletére több együttes játssza a dalait. Így volt ez az ABBA esetében is, az egyik legjobb a Rough Silktől a Take A Chance On Me:
De a Boney M se kerülhette el a végzetét. A Traceelords ugyanis képes volt a Daddy Coolt feldolgozni:
A Depeche Mode se kerülhette el... és most nem Marilyn Manson feldolgozását kapartam elő, hanem a Pain nevű együttes Behind The Wheel számát:
De evezzünk a magyar vizekre... A Zorall együttes szinte sportot csinál abból, hogy feldolgoz számokat. Nekem a Bonanza Banzai Valami véget ér című száma is feltűnt, de valamiért nem tetszik. Ám az Első Emelet Csakazértis szerelme hozza a szintet, ami már rock and roll...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése