2009. október 22., csütörtök

Új üzenőfal az Iwiw-en

Hivatalos nevén hírfolyam, ami hasonló a Facebook üzenőfal szolgáltatásához. A szolgáltatás erősen feldobja az Iwiw használhatóságát, bár még van mit alakítani rajta. De pár hét odafigyeléssel az egész megoldható...
Az egyik újdonság, hogy a direct üzeneteken kívül, ami az eddigi üzenőfal sajátossága volt, már az automatikus üzenetek is megjelennek. Ki kit jelölt be ismerősnek, ki milyen képet töltött fel egy albumába, ki milyen megjegyzést fűzött az egyik képhez, ki milyen alkalmazásokat használt éppen, milyen apróhirdetést adott fel. Ezek többnyire zavaróak, de szerencsére az elrejt link segítségével ezek a bejegyzések eltünthethetőek. Csak kapjunk egy ilyen kéretlen üzenetet, és meg is szabadulunk az ilyen SPAM-től.
A másik újdonság a honlapajánló. Csak beírsz a hírfolyamba egy linket, és máris megjelenik egy rövid ajánló a honlapról, akár képpel ellátva. Állítólag a Google Reader segítségével még automatikussá is tudjuk tenni ezeket az ajánlásokat, így a magyarul írt blogunk még több reklámértéket fog kapni. De más dolgot is el lehet vele érni: pl. el akarunk adni egy cuccot a Vaterán. Megcsináljuk a hirdetést, majd belinkeljük az Iwiw hírfolyamába. Máris tudatjuk ismerőseinkkel, hogy van egy eladó festményünk, ki akarja megvenni?
A dologgal kapcsolatban van egy kis félelmem. Mint tudjuk, nemcsak ismerőseink nézik az Iwiw-et, hanem azok is, akik arra nem érdemesek. Ráadásul úgy, hogy nem is tudunk róla. Szerencsére a hírfolyamunkat nem látják, csakis akkor, ha már kölcsönösen ismerősek vagyunk. Valamint újabb szerencse, hogy mi kerüljön be rólam a hírfolyamba, beállítható. De vajon eljön-e az az idő, amikor egy álláshirdetésben köteleznek minket arra, hogy vegyük fel őket az iwiw-ben, hogy egy hónapig megfigyelhessék, mit is üzengetünk barátainknak? Vajon egy ilyen változás miatt dobni fogjuk-e azokat az ismerősöket, akikkel nem akarunk ennyire bizalmasak lenni, vagy mert azt se tudjuk, ki a franc?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése