2009. szeptember 5., szombat

RPG.HU: Itt kezd el!

Akit esetleg érdekel, mi is az RPG, vagy magyar kifejezéssel élve, szerepjáték, az szerintem kezdje itt: RPG.HU. Ez ugyanis a legelső magyar szerepjátékos oldal, amelyik a témával foglalkozik. Ott volt a legelső magyar szerepjáték születésekor, ott volt az elejétől fogva. De nemcsak a szerepjáték szerelmeseinek szól a honlap, hanem a sci-fi, a fantasy, a horror regények, filmek, alkotások kedvelőinek is. A honlapon, vagy portálon szinte mindenki megtalál valamit, ami esetleg érdekli. Lássuk is, mi van itt!
Ugyebár a kezdőlapon találjuk a legfrisebb szerepjátékos híreket, beszámolókat, bemutatókat, cikkeket. Az írásokra lehet hozzászólást küldeni - tetszett, nem tetszett, vitázni lehet, feltéve, ha regisztráltál a honlapra. Írást bárki küldhet, de vannak állandó arcok is a cikkírók között. Vannak fórumok is, rengeteg témában, nemcsak szerepjátékosak is, hanem fantasy, sci-fi, filmek, számítógépes játékok...
Vannak játékok is. Pl. a Thrillion kincse nevezetű PHP alapú szerepjáték. De van egy Játékterem is, ahol flash alapú játékokat találsz, és az elért pontszámodat felírják ide.
Van külön alkotói rész is: azaz fantasy, sci-fi galériák magyar rajzolóktól. A Boros-Szikszai páros is itt jelenteti meg képeit (a fenti kép is az ő műve).
Találhatsz itt képregényeket is. Magyarul is találhatsz, meg jópár külföldi aktuális részét egy oldalon.
Itt tehát sokminden található. Nemcsak szerepjáték, de túlnyomórészt az.
U.i.: lehet, hogy elveszel a honlapon, és nem kapsz választ arra a kérdésre, mi a franc az a szerepjáték. Nekik a következő oldalt javaslom: http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?id=4465

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése