2009. augusztus 28., péntek

Most Madonna viszi a prímet...

A világ már csak ilyen. Történik egy koncert, addig senki sem kutat-keres utána, de amikor már minden esemény lezajlott, akkor jönnek a keresések és találatok, hogy vajon mi történhetett. Ez van Madonna esetében is, többen is rábukkantak az eljövendő Madonna koncertről írt cikkemre, addig nem nagyon nézték meg.
Hogy mi történt? Nos, Madonna most nem hozta szégyenbe a magyar rajongókat, csak nagy volt felhajtás akörül, hogy végülis hol lesz a koncert. Úgy tűnik, a popdíva csakis botrányok árán tud bármit is hozni - ha már beszélnek róla, akkor az jó neki, akár rossz, akár jó.

Összefoglalásul: Tavaly volt egy szégyenletes album, talán nem kellett volna Timbaland-dal és Timberlake-kel összefogni. Nem lett volna egyszerűbb egy saját produkció és meghívni Timberlake-t, ha már annyira akartak egy közös számot (az album egyetlen normális dala egyébként)? Ezt követte a koncertturné, aminek a bécsi állomását mind a mai napig emlegetik a magyar rajongók. Madonna menedzsmentje ugyanis meg volt győződve arról, hogy nem érdemes Magyarországra vinni a produkciót, mert nem fog fogyni annyi jegy. Igenám, de Bécsbe a magyarok kiutaznak és megveszik a jegyet ottani árakon? Valahogy ellentmondásos az egész. Ráadásul egy félbehagyott koncertet produkálni...

Az új koncertturné meg lett hosszabbítva, de mi a francot csináljanak egy olyan produkcióval, ami valahogy nyomába se ér az előző koncertturnéval. Nem mennyiségben... minőségben! Hát nyomjuk tele érdekes eseményekkel és botrányokkal, csak azért, hogy a koncertről beszéljenek! Kezdjük mindjárt a Michael Jackson produkcióval. Aztán kapóra jött egy koncert előtt egy baleset. Ezek mind úgymond semleges hírek, de ingyen reklámnak tűnik, és a hírcsatornáknak ez kell!
Kell egy jó kis botrány: hol legyen a koncert! A lovastanyán a gondozók elégedetlenkednek, mert a koncert zavarni fogja a lovakat. Akkor irány a Puskás, ott meg az MLSZ tiltakozik, hogy akkor meg a rajongók szét fogják taposni a gyepet, és így nem fognak tudni felkészülni a világbajnoki selejtezőre. Ez utóbbi úgy felháborította a zenészeket, de lényegtelen... mindenki a Madonna koncertjéről kezdett el beszélni. Megjegyzem, hogyha a koncert a Népstadionban lett volna megtartva, és rá egy hétre a Loki ugyanúgy megnyeri a meccset, és bejut a BL felső táblájába, akkor az MLSZ elnöke nyakát behúzva kérhetett volna bocsánatot Madonna rajongóitól... de nem tett volna, mert addigra már nem is lett volna hírértéke a dolognak.
Botrányokból és hírekből még mindig hallani. Valahol a Madonna koncert éppen akkor lenne, amikor Keresztelő Szent János ünnepe lenne. Romániában meg kifütyülték az énekesnőt, mert szinpadon nehezményezte, hogyan bánnak a romákkal Kelet Európában. Ja, és nem Bécsben töltötte az időt, hanem titokban Budapesten egy dunaparti hotelben...

Mi történt a koncerten? Lássuk csak a hírmorzsákat (hálistennek nem voltam kint): volt Paul Oakenfold, feltüzelte a közönséget, táncra pezsdítette. Aztán másfél órán keresztül építették MÉG a szinpadot, és csak aztán jött Madonna. Az utolsó pár számot már zuhogó esőben énekelte vagy tátogta és táncolták végig - de becsülettel. Mindenki ráadásszámot várt, de GAME OVER... vége lett. Szóval Madonnának el kellett volna játszani azt, hogy elbúcsúzik majd visszatért - nem ő nem! Mindegy. Valaki, aki még nem látott Madonna koncertet, azt mondta: ez rohadt jó volt. Egy másik ember, aki meg már látott Madonna koncertet, az meg azt mondta: hát ez valami pocsék volt.

Mit mondhatnék még? GAME OVER!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése