2009. augusztus 4., kedd

Anaglif kalandok a Second Life-ban

Folytattam a piros-kék szemüveg felfedezését, és kipróbáltam a Dale SL Viewert. Aki nem tudná, ez az egyetlen olyan Second Life kliens, amellyel át lehet kapcsolni 3D nézetre. Utazásomat pár képpel mutatom (megnézéséhez természetesen a szemüveg kell).

Egy kis telepítési útmutató: meg kell keresni a Dale SL Viewer honlapját. A honlapról ne a kliens telepítőjét szedjük le, hanem az 1.18.4.2-es RC klienst, majd a ZIP-be tömörített kiegészítőt másoljuk bele az RC kliens könyvtárába (a telepítése ugyanolyan, mint a sokak által jól ismert Nicholaz kliens telepítése). Ezután a DaleGlassRelease.exe fájlt kell elindítani a könyvtárból. A Preferences-ben találhatjuk meg a beállítási lehetőségeket - sajnos nem gyorsbillenyűvel lehet váltani.
A klienssel természetesen vannak problémák, mert szemüveggel nézve szellemképes lesz a végeredmény. Természetesen a Preferences-ben ezt is be lehet állítani, de elég vicces, hogy folyton állítgatni kell, ha 3D-s képeket akarunk csinálni az SL-ből. Videókról meg nem is beszélek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése