2009. május 11., hétfő

Jai Ho

Látta valaki a Gettó Milliomos-t? Mert én nem, de a filmzenére - pontosabban a betétdalra felfigyeltem. A vicces az, hogy ez a dal inkább egy tipikus nyári sláger jeleit mutatja: keleti zene, egyszerű refrén - ráadásul a füledbe mászik. Mindehhez egy tánc is társul, melyet sokan utánozni is próbáltak. 
Hogy mi lesz idén nyári sláger? Jó kérdés, de sosem onnan kerül elő, ahonnan számítanánk rá. Nem számítottunk a románok nagy slágerére, a Dragostei din tei-re sem, ahogyan a Ketchup songra sem. De Rihanna ella-ella... Umbrellája is meglepetés volt, ahogyan azt se gondoltuk volna, hogy egy Gabriella Cimli nevű kis csaj is meghódítja - még Süvi szívét is :D Akon, Arash, Shaggy, Beyonce, Mr. President de még Britney Spears is képes volt alkotni egy-egy ilyen művet. A Jai Ho bizonyára nagy sláger lesz, főleg, ha a Pussycat Dolls is beleadta a magáét. De még ki tudja, mire mondjuk azt, hogy a "2009-es év nyári slágere".
Az csak adalék, hogy a film zenéje is és a film főcímzenéje is megkapta idén az Oscar díjat. A.R. Rahman-t illeti a dicséret ezért, különös india zenét hallhatunk mai köntösben.
Videók: a filmzenére készült klip, a Slumdog Millionaire főcíme, és a Pussycat Dolls klipje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése