2009. május 15., péntek

Fringe - Rejtély

Lassan a végéhez ér ez a sorozat is, ráadásul a magyar RTL-en is játszák, tehát nem akarok sok poént úgymond lelőni...
JJ Abrams neve a pörgős Aliasból valamint az elhúzódós Lost-ból ismert. Ezúttal egy különleges témát ölel fel, jól keverve az X Aktákat és a Heroes-t. Duhnam FBI ügynök a barátja és társa miatt különös ügybe keveredik. Egy repülőgépen különös vírus terjed el, és ugyanezt kapta el egy terrorista által. Hogy az ügyet megoldja, egy olyan tudóst hoz ki az idegosztályról, aki korábban a határokat súrolta kisérleteivel és elméleteivel. Később a főnöke megoszt egy titkot a Mintával kapcsolatban. A Minta álnevű ügy olyan bio-terrorizmus ellen harcol, melyben emberekkel kisérleteznek, és a kisérletek áldozatai véletlenszerűek. Az emberiséget használják patkányként, és a Föld a laborjuk.
Innentől kezdve különös eseteket vizsgálnak ki - különös kisérleti szörnyektől kezdve a fizika átverhetőségén át a különleges képességű emberekig. Felfedeznek egy ZFT nevezetű fanatikus terrorista szervezetet, melyek katonákat toboroznak egy nem meghatározott ellenség ellen, közben Dunham is rájön, hogy valami titkos kisérletet végeztek el rajta gyerekkorában. Időközben a szürke eminenciásként feltűnő Massive Dynamics nevű óriásvállalat is valahogy a ZFT mögött lehet. Eközben a professzor fia segítségével minden erejükkel segítenek Duhnam-nek megállítani azt az őrületet, ami hamarosan elszabadulhat.
Fordulóponton van a sorozat. Lassan a végéhez ér az első évad. Magáról a sorozatról azt kell, hogy mondja, hogy nagyon jó. Izgalmas, és cseppet sem érzem, hogy a részek hosszabbak lennének 40 percnél. Ugyanis a FOX is kisérletezik a nézőkön a filmidő állandó változtatásával...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése